ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är världens mest otursförföljda människor

MetroXpress · 24 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Tre otursförföljda människor, Tsutomu Yamaguchi, Violet Jessop och John McClane.

Tre otursförföljda människor, Tsutomu Yamaguchi, Violet Jessop och John McClane.


klar

Artikellänk är kopierad

Ens egna olyckliga händelser bleknar snabbt när man gräver lite i de negativa saker som andra människor har upplevt. Här är fem av världens mest otursförföljda personer.Utsattes för två atombomberDen japanska bilsäljaren Tsutomu Yamaguchi hade oturen att vara på tjänsteresa den sjätte augusti 1945 i staden Hiroshima. När han klev av en spårvagn jämnade en atombomb större  delen av staden till marken. Tsutomu Yamaguchi överlevde bombningen med brännskador, spräckt trumhinna och synskador. Efter bombattentatet tog japanen sig hem - till Nagasaki bara för att drabbas av amerikanarnas andra atombomb. Men Tsutomu Yamaguchi överlevde även den andra bomben och lever än i dag, 93 år gammal.Lita aldrig på fartyg1911 jobbade Violet Jessop ombord på det berömda systerfartyget till Titanic, Olympic, när det kolliderade med ett brittiskt örlogsfartyg. Mycket bättre gick det inte på hennes nästa jobb ombord på självaste Titanic. Fartyget sjönk som bekant 1912, men även den här gången kunde Violet Jessop räddas. Efter några år på land valde hon att återigen börja arbeta på ett fartyg som hette Brittanic. Även detta fartyg sjönk efter att ha seglat på en mina men Violet Jessop överlevde den gången också.

När du ser en fallande stjärnaDen 30 november 1954 låg Ann Hodges och tog en tupplur på sin soffa. Problemet var bara att en meteorit samtidigt hade tagit kurs rakt mot hennes hus. En bit av meteoriten på cirka 15 centimeter i diameter träffade kvinnan direkt i höften men hon överlevde och är därmed den enda person i världen som har träffats av en meteorit och överlevt. Meteoritbiten kan nu ses på Alabama Museum of Natural History.Die Hard - i verklighetenI Die Hard-filmen har karaktären John McClane - som spelas av Bruce Willis - alltid oturen att befinna sig precis där terroristerna slår till. Men det brittiska paret Jason och Jenny Cairns-Lawrence förmåga att befinna sig på fel plats kan konkurrera även med McClane. Den 11 september 2001 befann sig paret i New York, den 7 juli 2005 var de i London när tunnelbanan bombades och när pakistanska terrorister utförde en serie blodiga attacker i indiska staden Mumbai 2008 var paret där på semester.Blixten slog bara ned sex gånger på samma ställeDen amerikanske rangern Roy Sullivan jobbade i Shenandoah National Park i delstaten Virginia och hade oturen att träffas av blixten sex gånger. Den första gången var 1942 när han stannade vid ett utsiktstorn i parken, därefter träffades han när han körde en öppen bil i parken. Det tredje blixtnedslaget inträffade när han fiskade i parken och därefter träffades han när han stod i dörren till kontoret. Tre år efter den händelsen träffades han i fotleden medan han hängde tvätt och sjätte och sista gången Roy Sullivan träffades av blixten var när han försökte söka skydd i en storm.

klar

Artikellänk är kopierad

MetroXpress
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro