ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är världens sexigaste brytningar

Josefin Svenberg · 14 Feb 2012
Uppdaterad 14 Feb 2012
Rooney Mara har lagt sig till med en svensk brytning i filmen Girl with the dragon tatoo.

Rooney Mara har lagt sig till med en svensk brytning i filmen Girl with the dragon tatoo.


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du charma en person som du måste tala ett annat språk med? Oroa dig inte över din svenska brytning – den anses nämligen vara ganska sexig.

Vill du förbättra dina chanser ytterligare kan du i stället träna in en fransk brytning, som är den allra sexigaste enligt en undersökning bland 550 européer.

– Franska, italienska och spanska är språk som kanske lätt kopplas till att vara sexiga eftersom de nationaliteterna generellt sett uppfattas som romantiska eller glamoröst  eldiga. Så det handlar inte så mycket om vad folk faktiskt tycker utan bygger på gamla fördomar, säger författaren Martin Melin som skrivit flera populärvetenskapliga böcker om språk.

 Undersökningen, som har gjorts av flygjämförelsesajten Skyscanner, visar att skandinavernas brytning hamnar på tionde plats, före bland andra tyskarnas och grekernas. På femteplats hamnar – kanske något överraskande – ryska.

– Ryskan är ett passionerat språk, kanske är det därför den hamnar högt upp. Eller så är det många ryssar själva som har röstat i undersökningen, säger Martin Melin och skrattar.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro