ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är vinteraktiviteterna i Stockholm du kan ägna dig åt i helgen

Filip Joelsson · 31 Jan 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
På lördag öppnar Hammarbybacken upp för allmänheten för första gången i vinter.

På lördag öppnar Hammarbybacken upp för allmänheten för första gången i vinter. Foto: Skistar


Vintern tycks inte riktigt ha bestämt sig för om den ska vara mild eller iskall i år. Men oavsett vilket så finns det en hel del vintriga aktiviteter du kan ägna dig åt i Stockholm i helgen. Här är några av dem.

klar

Artikellänk är kopierad

 Åk utför i Hammarbybacken

På lördag öppnar Skistar-anläggningen i Hammarbybacken för allmänheten. Snöbristen och det milda vädret har gjort att öppningen skjutits fram till senare än vanligt, men den som väntar på något gott… Enklare matservering finns på plats, samt uthyrning av skidor och annan utrustning.

Åk skridskor i naturen eller i stan

Ett flertal sjöar runt om i Stockholm plogas och görs i ordning för skridskoåkande under vintermånaderna. En istjocklek på 20 centimeter krävs dock för att staden ska hålla banorna öppna, så kolla senaste israpporten på Stockholms stads hemsida, så slipper du åka ut och undersöka själv. Ett säkrare alternativ kan vara att åka på en spolad isbana inne i stan, så som i Kungsträdgården eller i Vasaparken, till exempel.

Åk längdskidor på Stadion

Snödjupet kanske inte är det bästa, men än så länge finns det preparerade spår på flera håll i Stockholmsområdet. Stadion, Spånga IP och Gärdet är några anläggningar där kommunen ordnar med trivselspår, och den som vill kan ta några varv. Förutsatt att man fixar utrustningen själv, det vill säga.

Bada i isvak i naturreservat

Vid Hellasgården i Nackareservatet kan du sitta dig svettig i en bastu, för att sedan ta några tappra steg ned till bryggorna och ta dig ett topp i en isvak. Garanterat en uppfriskande helgupplevelse! Skridskoåkning på sjön är också möjligt, och ”grillorna” går att hyra på plats.

LÄS MER
Fyra inomhusaktiviteter i Stockholm du kan roa dig med
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro