ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är World Cups fem klarast lysande stjärnor

Frida Nordstrand · 15 Sep 2016
Uppdaterad 16 Sep 2016
Svenske Erik Karlsson kan mycket väl få sitt stora, folkliga, genombrott i World Cup, tror Frida Nordstrand.

Svenske Erik Karlsson kan mycket väl få sitt stora, folkliga, genombrott i World Cup, tror Frida Nordstrand. Foto: TT Montage


Det är 40 år sedan Börje Salming fick stående ovationer av Torontopubliken inför Tre Kronors match mot hemmanationen i Canada cup. Nu är världens bästa hockeyturnering – som numera heter World cup – tillbaka i Toronto. Jag kommer att vara på plats och följa Sveriges kamp i turneringen som samlar hockeyvärldens största hjältar. Här är de fem starkast lysande stjärnorna.

klar

Artikellänk är kopierad

I klass med Foppa – Erik Karlsson, Sverige  Erik är världens bästa offensiva back och har redan förärats med Norris Trophy två gånger, som NHL:s bästa back. Karlsson var inte bara poängbäst bland NHL-backarna i fjol, utan delad fyra i hela poängligan. I Sverige har 26-åringen från Landsbro ännu inte nått ”Foppa” eller ”Lidas”-status, trots att han redan är i deras klass. Men det känns som att det stora genombrottet i de svenska stugorna kan komma nu.

Han är bäst när det gäller – Sidney Crosby, Kanada  ”Sid the Kid” har hunnit att bli 29 år. Han är lagkapten både i Kanada och Pittsburgh Penguins, där han även är färsk Stanley cup-segrare. Han hade inte med sina egna mått mätt sin bästa säsong, men en normal Crosbysäsong slår de flesta andras och i slutspelet utsågs han till MVP för sjätte gången. Crosby är bäst när det gäller, så räkna med att vi får se honom spela på sin absolut högsta svindlande nivå i Toronto. Och då blir hemmahjältarna svårslagna.

LÄS MER: Tre Kronor mål: Vinna World Cup

Hockeyns Messi – Patrick Kane, USA  27-åringen var bäst i världen förra säsongen och vann NHL:s poängliga med hela 17 poäng före tvåan. Kane har redan lett sitt Chicago Blackhawks till tre Stanley Cup-titlar, och är en vinnare ända ut i skridskoskydden. En hockeyns Messi med överlägsen teknik. En artist. Han har ännu inte vunnit något seniormästerskap med USA och lär se det här som ett ypperligt tillfälle att bygga på sin superstjärnestatus.

Den främsta skarpskytten – Alex Ovetjkin, Ryssland  30-åringens sammanlagda poängproduktion må ha gått ned på senare år, men han är fortsatt världens främsta skarpskytt. ”Ovi” har vunnit NHL:s skytteliga sex gånger och är trots sin storlek (108 kg) mycket snabb, med en otrolig tajming och kraft i skotten. Ryssen är karismatisk både på och utanför isen, och jag ser fram emot att träffa honom då hans intervjuer kan hålla hög underhållningsnivå.

►LÄS MER: NHL-stjärnor i World Cup – inte i OS

19-årig supertalang – Connor McDavid, Team Nordamerika. McDavid är den mest hajpade talangen sedan Crosby och Ovetjkin. 19-åringen valdes som etta i NHL-draften 2015, och svarade för en spektakulär rookiessäsong med Edmonton. En skada gjorde att han bara spelade halva säsongen. Men med sina en (1) poäng/match hade han ligans tredje bästa poängsnitt. Då förstår ni varför jag och hela hockeyvärlden febrar om denne supertalang.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Nordstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro