ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är yrkesgrupperna som är populärast på Tinder

Emelie Nilsson · 1 Mar 2016
Uppdaterad 1 Mar 2016
Vilket yrke du har kan påverka hur många som väljer att "svajpa höger" på din bild.

Vilket yrke du har kan påverka hur många som väljer att "svajpa höger" på din bild. Foto: Montage/Alamy


Piloter, fysioterapeuter och lärare ses som attraktiva. Ditt yrke kan vara avgörande för hur många som väljer att svajpa höger” på din bild på dejtingappen Tinder.

klar

Artikellänk är kopierad

Dejtingappen Tinder har tidigare huvudsakligen fokuserat på enbart personers utseende när den visat bilder på potentiella personer att dejta. Men sedan i november har användarna även haft möjlighet att fylla i vilket yrke de har, något som visat sig ha inverkan på hur mycket uppmärksamhet personens bild får.

► Läs mer: Markus, 34, tindrar i glesbygden – har bara sett fem singlar i appen

Nyligen släppte Tinder en lista med de 15 yrken som fått flest ”högersvajpningar” (gilla) på den amerikanska dejtingmarknaden. Den visar att piloter, entreprenörer och brandmän får mest positiv uppmärksamhet hos männen medan de mest populära yrkesgrupperna hos kvinnor är fysioterapeuter, inredningsdesigners och entreprenörer.

► Läs mer: "Han åt upp all min mat" – svenska tjejers värsta Tinder-dejter

”Jobb- och utbildningsinformationen har varit en av de mest efterfrågade tilläggen från användarna och gör det möjligt för användarna att göra mer genomtänkta val när du ska svajpa vänster, höger eller rent av uppåt”, skriver Tinder.

►Läs mer: "Hon kunde ha varit min mamma" – svenska killars värsta Tinder-dejter

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro