ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här arrangerar de fajter – mellan hundar och vildsvin

Filip Häggberg · 22 Okt 2017
Uppdaterad 22 Okt 2017
Hundägare kan vinna 16 000 kronor om hunden vinner striden. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra.

Hundägare kan vinna 16 000 kronor om hunden vinner striden. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra. Foto: Shutterstock/IBL


I Indonesien är matcher mellan hundar och vildsvin en tradition och ett sätt för lokalbefolkningen att tjäna pengar. Nu rasar djurrättsaktivister – och kräver att fajterna stoppas, rapporterar The Independent.

klar

Artikellänk är kopierad

”Adu bagong” som det kallas, matcher mellan hundar och vildsvin, där djuren tävlar mot varandra tills något av dem är skadat, möter stark kritik.

Djurrättsaktivister kräver att matcherna stoppas, skriver brittiska The Independent.

– Det här är en mycket kriminell handling mot djuren. Myndigheterna och andra organisationer borde stoppa matcherna och lära människor att hundfajter inte är bra, säger Marison Guciano, djurrättsaktivist från Indonesien, till tidningen.

Matcherna är en lokal tradition och började på 1960-talet, där djuren tävlar i en arena som är 15×30 meter stor. Vildsvinen som överlever får sedan gå en ny match – eller slaktas.

För hundägare är det ett sätt att tjäna pengar. Om hunden vinner en match kan ägaren få upp till 16 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro