ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här äter du godast glass i Göteborg

Jesper Lögdahl · 9 Maj 2018
Uppdaterad 9 Maj 2018

Foto: Pixabay


Sommarvärmen har kommit, vad det verkar som i alla fall, och då måste du äta glass i superstora lass. Så ta nu chansen att svalka dig i helgens, förhoppningsvis, stekande sol. Här är tipsen dit du ska ta dig för att få den rätta glassen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lejonet & Björnen, Danska vägen 74.Det här är ett klassiskt glassmärke från Göteborg. Grundades 1977 och namnet kommer bland annat från stadens vapen som bär ett lejon. Omåttligt populär glass och även om den finns i butiker – gör ett besök på Lejonet & Björnens glasscafé på Danska Vägen. Över 40 olika smaker bjuds det på och många har en ekologisk inriktning.

Pinkbär, Linnégatan 40.Till Pinkbär ska du gå om du vill ha hemmagjord italiensk glass och sorbet av alla sorter. Veckovis kommer det nya smaker av alla tänkbara sorter till utbudet. För den som inte gillar glass, vem det nu är som inte gör det, finns det även ett brett utbud av färskpressade juicer. Något som också går bra att svalka sig med i den stekande solen.

Johannebergs Glass, Gibraltargatan 60.Att göra glass hemma kan vara vanskligt, men vill du känna känslan av att äta hemmagjord glass ska du ta dig till Johannebergs Glass. Bredvid glasscaféet ligger nämligen den lilla fabriken som helt utan tillsatser och konserveringsmedel tillverkar glass med goda smaker. En verklig favorit.

Hollanders Glass, Plangatan 7b, Alingsås.Att resa en bit för en god glass kan vara värt mödan och åker du till Allingsås kommer du finna Hollanders Glass. Här fixar de hantverksglassen med bland annat lokalproducerade råvaror. Främst öppet lördagar så ta en sväng med någon du tycker om. Glassen är även certifierad av Eldrimner som tydligen är ett tecken på extremt god glasskvalité.

Lasse-Maja Bageri & Café, Långedragsvägen 134.Det här bageriet har genom åren, till göteborgarnas glädje, tillverkat tårtor, kakor, bröd och allt gott du kan tänka dig. Nu har de även börjat med egentillverkad gelato och den sägs vara något i hästväg. Så ta er till funkisvillan i Långedrag och ta en avslappnad glasspaus i livet.

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro