ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här äter du lyxig mat gjord på lokala råvaror

Olle Eriksson · 12 Apr 2018
Uppdaterad 12 Apr 2018

Foto: Pixabay


Malmö har varit en matstad i flera år. Här finns spännande och nytänkande restauranger, massor av alternativ för den som inte äter kött och självklart den berömda falafeln. Men vill en ha riktigt lokal mat, då är det någon av följande restauranger som gäller.

klar

Artikellänk är kopierad

RebellFriisgatan 8, MalmöSvensk fusion kanske en kan kalla Rebell. De lånar gärna olika kunskaper från andra kulturer, men huvudingrediensen här är ändå svensk mat. Menyn bjuder på rätter i olika storlekar, många som passar utmärkt att dela med andra. Avslappnat och mumsigt.

LyranSimrishamnsgatan 36A, MalmöMed en något hemlig meny som förändras dagligen tar Lyran hem priset för Malmös bästa ingredienser. Själva rätterna är små, men många. Maten är vacker, lyxig och kompetent lagad utan att det blir snobbigt eller dyrt. Borden är få, så boka i förväg.

Kv. ÅkernNobelvägen 73B, MalmöDe kallar sig för en vanlig kvarterskrog, men är verkligen något utöver det vanliga. Personalen är sympatisk så det skriker om dem, och de serverar spännande ingredienser och mat som osar umami. Mysig lokal med en trevlig utsikt över Nobelvägen.

BouchonAndréelundsvägen 5, MalmöFranska rätter lagade med enorm precision. Känner du någonsin att du längtar till Lyon, eller Frankrike överlag, är det bara att gå ner till Bouchon, där du garanterat kommer mättas och lugnas av ett riktigt kvalitetsmål. Missa inte de goda desserterna.

VollmersTegelgårdsgatan 5, MalmöInte för den som vill äta på en budget. Bröderna Vollmer lagar skånsk mat på modernt vis. Varje egensinnigt döpt rätt på menyn har ett eget miltal, en hänvisning till hur lokala råvarorna är. Två stjärnor i Michelinguiden borde trots allt betyda något.

Olle Eriksson, mediekonsult

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro