ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här äter konstnären drottningens favorithund

Jenny Sköld · 31 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Jag spottade ut två av köttbullarna och kanske fick i mig en och halv, sa konstnären McGowan efter sin happening. Han försäkrade också att hunden han åt hade dött en naturlig död och inte hade avlivats i syfte att ätas.

Jag spottade ut två av köttbullarna och kanske fick i mig en och halv, sa konstnären McGowan efter sin happening. Han försäkrade också att hunden han åt hade dött en naturlig död och inte hade avlivats i syfte att ätas. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Drottning ElisabethII har en förkärlek för den brittiska jakthundrasen Corgie, vilket bland annat dokumenterats i filmen Elisabeth !!.
Drottning ElisabethII har en förkärlek för den brittiska jakthundrasen Corgie, vilket bland annat dokumenterats i filmen Elisabeth !!.

En brittisk performancekonstnär tillagade drottningens favorithund till middag. Det var i och för sig inte en av hennes egna hundar, men den nu uppätna hunden var av samma ras som drottning Elisabeth II håller sig med - och som känns igen från kritikerrosade filmen "The Queen".

Kritiken väcktes efter att drottningens man prins Philip berättade att han slagit en räv till döds under en jakt. Intervjun sändes i ett direktsänd radioshow.

– Vi älskar våra djur i Storbritannien, säger McGowan till AP.

– Varför låter vi då människor som ska föreställa ambassadörer för det här landet att behandla djur så respektlöst?

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro