ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här äter kvinnor billigare än män: "Någon gång måste kvinnor gynnas"

Hugo Ewald · 12 Maj 2016
Uppdaterad 12 Maj 2016
Ivan är aktiv inom Vänsterpartiet och tror att det har bidragit till hans sätt att tänka.

Ivan är aktiv inom Vänsterpartiet och tror att det har bidragit till hans sätt att tänka. Foto: Privat


Sedan en tid är det billigare för kvinnor att äta på restaurangen på Nebbebodagården i Olofström än vad det är för män. För ägaren Ivan Todorov är det en rättvisefråga. – Någon gång kan kvinnor få det billigare, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

På restaurangen på Nebbebodagården i Olofström möts besökaren av en ovanlig skylt. Lunchbuffén kostar 85 kronor för män och 75 kronor för kvinnor. Det är inget tryckfel, så står det också på restaurangens webbsida, någonting Blekingeläns tidning också skrivit om. ► LÄS MER: Kristina, 59, betalar mer än sin man – för samma frisyr

Ivan Todorov äger restaurangen och berättar för Metro att han fick idén för att det främst var män som besökte restaurangen.

– 90 procent av gästerna är killar, ytterst få tjejer kommer och äter. Vi har även märkt att tjejerna som kommer och äter inte äter lika mycket, säger han.

Att låta kvinnor betala mindre än män kan bryta mot lagen. Men hittills har ingen anmält Ivan och han är heller inte särskilt rädd för att det ska hända. För Ivan är det inte diskriminering utan positiv särbehandling, och det är priserna för kvinnor som sänkts och inte priserna för män som höjts.

– Jag tycker att det är större lagbrott att kvinnor tjänar mindre än män. Ska inte kvinnor kunna njuta i lugn och ro och kunna komma ut från jobbet så är ju det ett större brott, så att säga.

Ivan är aktiv inom Vänsterpartiet och tror att det har bidragit till hans sätt att tänka. 

– Jag tycker att kvinnor kan gå gynnas någon gång. När de går till frisören betalar de mer än män, och att kvinnor tjänar mindre än män vet vi ju alla. Någon gång kan de få det lite billigare.► LÄS MER: DO tar strid för könsöverskridande

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro