ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här avgörs valet

TT-Metro · 6 Nov 2012
Uppdaterad 28 Okt 2013

Efter hundratals valtal, en rad tv-sända debatter och gigantiska valkampanjer som kostat bortåt två miljarder dollar är det till sist dags: I dag väljer USA:s invånare sin nye president.

klar

Artikellänk är kopierad

Här avgörs valet
Här avgörs valet

Och det ser ut att bli jämnt ända in till målsnöret.

I går hetsade Republikanernas utmanare Mitt Romney genom fyra av de tio så kallade vågmästarstaterna, medan Obama in i de sista skälvande timmarna försökte övertyga opinionen i tre av dem.

En sammanställning av tolv opinionsmätingar, gjord av oberoende Real Clear Politics, gav Obama ett övertag på blygsamma 0,4 procentenheter. Och Romney andades självförtroende och optimism när han kampanjspurtade under devisen ”Riktig förändring”:

– Dörren till en ljusare framtid finns ... vi kan gå dit tillsammans, ropade han vid ett valmöte i Virginia.

I nyckelstaten Ohio sa Obama att han själv är den kandidat som representerar förändring:

– Våra företag har skapat nära fem och en halv miljoner nya jobb de senaste två och ett halvt åren. Huspriserna går upp. Den amerikanska bilindustrin är frisk. Kriget i Irak är över och Usama bin Ladin är död.

Den avgörande faktorn blir sannolikt valdeltagandet, och vilken kampanj som lyckats bäst med att få anhängarna att gå till valurnorna. 

klar

Artikellänk är kopierad

TT-Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro