ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här avslöjar Martin, 25, Media Markts prisbluff

Johan Wikén · 28 Nov 2015
Uppdaterad 21 Nov 2016
Martins film (se nedan) har fått stor spridning i sociala medier.

Martins film (se nedan) har fått stor spridning i sociala medier. Foto: Privat


Martin, 25, skulle kolla på rakapparater på Media Markt under Black friday. Då upptäckte han den fräcka reabluffen – och fångade allt på film. Det förvånar mig att de inte lär sig, det är inte första gången”, säger Martin.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje gång det är dags för stora readagar avslöjas olika typer av prisbluffar. Black friday, som ägde rum i fredags, var inget undantag.

Martin, 25, var med en kompis på Media Markt i Göteborg för att kolla på rakapparater. Där hängde det lappar som lockade med ”reapriser”, som Expressen har rapporterat om.

– När jag lyfte på lapparna var det samma originalpris under, säger Martin till Metro.

LÄS MER: Linda fick bluff-sms – anklagades för barnporrbrott

Han filmade när han lyfter på lapparna och konstaterar att originalpriset är samma som reapriset. Filmen publicerades på Twitter.

– Det blev en himla fart när jag la ut den. Det visar bara att det är ett oseriöst företag. Om man nu ska syssla med det går det att göra så sjukt mycket bättre. Nu kan folk bara lyfta på en lapp.

Martin tror inte att det var ett misstag, han tror att varuhuset var väl medvetna om vad de gjorde.

– Det kan vara hur många som helst som har köpt och trott att det varit på rea.

LÄS MER: Varning för falska poliser – så avslöjar du bluffen

Metro har sökt Media Markt för en kommentar utan att lyckas. Så här säger Mia Lund Hanusek, marknadschef på Media Markt, till Expressen:

– Vi ser mycket allvarligt på den film som nu sprids i sociala medier. Självfallet får det inte gå till på det här sättet. Vi har aldrig för avsikt att vilseleda våra kunder och kommer självfallet att genast undersöka hur det kan ha blivit som det visas upp i filmen, säger marknadsdirektören.

►LÄS MER: Polisens varning: Mejlen från Media Markt kan vara skadliga

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro