ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här badar du bäst i Göteborg

Jesper Lögdahl · 28 Jun 2018
Uppdaterad 28 Jun 2018

Foto: Pixabay


Solen har stekt sedan i maj och vädret verkar tillsynes fortsätta vara vackert. Vad är då bättre än att dra till stranden? Här är några tips på härliga badplatser som förgyller semestern.

klar

Artikellänk är kopierad

Fiskebäcksbadet, Hälleflundregatan 103En klassiker och en personlig favorit. Utanför Fiskebäcks hamn i västra Göteborg ligger detta härliga vattenhål. Badplatsen bjuder både på sandstrand och på klippor och passar egentligen alla. Vare sig du är vuxen eller barn. Passar perfekt för den som inte har bil utan behöver ta bussen. Var dock där tidigt för det blir snabbt fullt med badgäster.

Rådasjön, Säteriallén 5Nedanför Råda Säteri ligger det en liten pärla som kanske är i det minsta laget storleksmässigt, men väldigt härligt. Och det kanske är just storleken som är tilltalande. Här finns det både hopptorn och en brygga. Badplatsen är även handikappanpassad och ganska så populär. Det finns även en grillplats för den som vill slå på stort.

Husvik, BrännöSkärgårdsöarna är ju så klart fyllda till bredden av platser som är tilltänkta för ett dopp, men ett tips är att ta sig till Brännö och Husvik för där ligger Ramsdalsbadet. Här bjuds det både på klippor och sandstrand och för den som gillar att hoppa från torn så finns även den möjligheten. Sen kanske du även åker hit för miljön. Brännö är ju väldigt vackert så passa på att gå en sväng i samband med ditt besök.

Smithska udden, Smithska vägen 48På Smithska udden finns både stränder, klippor och gräsytor och här samlas många en varm sommardag. Alla tänkbara faciliteter finns här bland annat ett kafé. Men håll dig på rätt sida av udden för på den sydvästra delen håller nämligen naturisterna till. Så håll koll på var du befinner dig så det inte blir pinsam stämning. Framför allt om du vill bada naken.

Delsjöbadet, DelsjönDet här är en relativt central badplats och sannolikt den enklaste att ta sig till om du inte vill lämna stan. Här får det plats mycket folk och det finns en stor parkering för den som tar bilen. En klassisk badplats där det kanske inte finns så mycket annat att göra än att just bada, men det är väl därför du åker hit? Ett säkert kort för den som vill ha en mysig dag i vattnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro