ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här begås flest bilinbrott

Johan Nylander · 30 Jul 2015
Uppdaterad 30 Jul 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Det begås nästan dubbelt så många fordonsinbrott per invånare i Göteborg än i Stockholm. Endast en procent av alla brott klaras upp.

Under förra året inkom 7.454 anmälningar till polisen om inbrott i bilar i Göteborgs kommun. Staden toppar därmed listan över antal bilbrott i landet, skriver Göteborgs-Posten.

Andel inbrott är betydligt högre i Göteborg än i andra storstäder: 1.433 bilinbrott per 100.000 invånare. Det kan jämföras med Malmö med 1.158 och Stockholm med endast 820.

En av anledningarna till de omfattande inbrotten i Göteborg är mängden stora obevakade parkeringsplatser, spår polisen. Staden har också många turister och inresta affärsmän som ställer bilen på jätteparkeringsplatserna kring Liseberg och Svenska Mässan.

– Om man jämför med till exempel Stockholm ser staden helt annorlunda ut parkeringsmässigt, säger Thomas Pettersson, analytiker vid polisens stab i Göteborg, till GP.

Antalet bilinbrott minskade kraftigt mellan 2003 och 2009. En av anledningarna var det blev enklare att ta med sig bilstereon.

Det är få fordonsinbrott som klaras upp. Under första halvåret 2012 knöts en gärningsman till endast 1 procent av alla bilinbrott i Västra Götaland.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro