ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här bjuds hundar in i butiken – för att skyddas från varma bilar

Sofia Clason · 16 Jul 2018
Uppdaterad 16 Jul 2018
Butikens skylt har hyllats av kunderna.

Butikens skylt har hyllats av kunderna. Foto: Wikimedia Commons, Andreas Stillfors


På byggföretaget Bauhaus i Örebro oroades medarbetarna av hundar som lämnades kvar i varma bilar. Då kom de på en enkel lösning – de satte upp en skylt som bjuder in hundarna i butiken.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det kommer in några hundar om dagen. De går i koppel som var som helst annars. Men de slipper sitta i bilen i den här värmen, säger Andreas Stillfors som är varuhuschef på Bauhaus i Örebro till Metro.

Idén växte fram när anställda Annica Lubner såg en mängd bilar på den solvarma parkeringen. Annica blev orolig för hundar som riskerade att lämnades kvar i varma bilar och frågade om de kunde låta hundarna komma in i byggvaruhuset.

Och det gick Andreas Stillfors gladeligen med på. Snabbt därefter sattes en skylt upp framför butiken med texten ”Bästa kund. Tag gärna med hunden från den varma bilen. Här får de gärna följa med in!”.

Skylten har tagits emot positivt av flera som besökt butiken. Den har också hyllats i ett Facebook-inlägg, som i skrivande stund har delats drygt 4 500 gånger.

Andreas Stillfors är nöjd över den positiva responsen. Men han tycker också att andra företag borde följa deras exempel och skydda hundarna från värmen.

– Ja absolut om man har möjlighet. Jag kan förstå att till exempel mataffärer har svårt för det, eftersom de är livsmedelsföretag. Men på byggföretag och liknande tycker jag absolut att man ska göra så här, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro