ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här blåser hon förstånds– handikappade 77-åringen

Daniel Olsson · 30 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mentalt är den förståndshandikappade 77-åringen som en åttaåring. Det gjorde honom till ett enkelt byte för en 45-årig kvinna med missbruksproblem i ständigt behov av pengar.Nu döms hon för att ha utnyttjat mannens oförstånd och på så vis fått honom att betala ut 162000 kronor till henne. Själv påstår kvinnan att hon inte förstod att mannen led av ett begåvningshandikapp och att det rör sig om lån som hon ska betala tillbaka. - Jag hade ingen aning, säger kvinnan.

Men släktingar till den 77-årige mannen är desto säkrare och läkarutlåtandet som lämnats in till tingsrätten talar sitt tydliga språk: Mannen klarar inte av uppgifter som att skriva en mening, rita av en figur eller räkna.Kvinnan träffade mannen på gatan och säger att hon började berätta om sitt liv och sina problem.- Jag frågade honom om han kunde låna mig 100000 kronor, han gick med på det och vi tog spårvagnen till Avenyn, berättar kvinnan i polisförhör.

Vid tre ytterligare tillfällen under loppet av ett halvår följde hon med mannen till banken för att göra kontantuttag. Kvinnan, som idag har lämnat sitt alkohol- och narkotikamissbruk bakom sig och blivit aktiv inom kyrkan, döms till skyddstillsyn för ocker.

Hon ska också betala tillbaka pengarna till 77-åringen med ränta.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro