ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Här blir du proffs på naturlig skönhet

Metro · 8 Maj 2017
Uppdaterad 23 Maj 2017
Läraren Anna Irestig utbildar Lina Engman Adevik inom ekologisk hudvård, som är snäll både mot miljön och huden.

Läraren Anna Irestig utbildar Lina Engman Adevik inom ekologisk hudvård, som är snäll både mot miljön och huden. Foto: Kristofer Hedlund


Vill du lära dig om hur det du äter påverkar din hy – och hur du gör dina egna ekologiska hudprodukter? På Axelsons utbildning till ekologisk hudvårdsterapeut får du lära dig allt om både inre och yttre hudvård.

klar

Artikellänk är kopierad

Axelsons ekologiska hudvårdsterapeutsutbildning har funnits i många år, men har på senaste tiden genomgått en hel del förändringar. I ambitionen att ge sina elever en gedigen utbildning har läraren Anna Irestig fått fria tyglar att skapa en hudvårdsutbildning som ser till hela kroppen.

– Vi ser till helheten genom att lära oss var uttryck i huden kommer ifrån. Ett symptom som visar sig i huden kan vara ett problem med tarmen till exempel. Så förutom en ansiktsbehandling kan det handla om en livsstilsförändring som krävs. Det skiljer vår utbildning från andra och gör våra elever attraktiva på arbetsmarknaden när de tagit sin examen, säger hon.

Ekologisk utbildning med bredd

Lina Engman Adevik är en av eleverna i årets klass och kommer att ta sin examen i juni. Hon har länge varit intresserad av hudvård, dessutom har hon själv utvecklat allergier med åren och intresserat sig allt mer för den medicinska sidan av hudvården.

– Det har varit tydligt att jag reagerar på kemikalier vilket har blivit en drivkraft för mig. Så att gå en ekologisk utbildning var självklart, och jag har blivit väldigt positivt överraskad av bredden och kvaliteten på Axelsons utbildning, säger hon.

Lär sig om hur kosten påverkar huden

På utbildningen har Lina Engman Adevik bland annat fått lära sig olika behandlingsmetoder, att göra ekologiska salvor och att guida människor till rätt produkt för deras hudtyp och åkommor. Men också den lite mer oväntade delen av hudvårdsterapi.

– Kosten är en viktig faktor. Det vi stoppar i oss är det enda som kroppen har att jobba med. Det är verkligen inte bara hudvård utifrån utan också inifrån.

Vad är drömmen efter att utbildningen är klar?

– Så klart att öppna egen salong tillsammans med någon likasinnad som vill fokusera på allergiker och känsliga personer. Tills det händer har jag fått en hel del kontakter här på utbildningen via våra lärare som är etablerade i branschen. Vad som än händer ser jag fram emot det som kommer efter examen.

pil
Fakta: Utbilda dig till ekologisk hudvårdsterapeut

Var: Axelsons Gymnastiska Institut.

Vad: På utbildningen lär du dig bland annat: ekologisk dermatologi, det ekologiska samspelet mellan människa, hud och miljö, hudens kemi, ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage, lymfmassage för hela kroppen, vaxning, makeup, hygien och näringslära samt det du behöver kunna för att starta en egen verksamhet. Under året varvas teori med praktik.

När: Startar 16 augusti.

Ansök:Här kan du läsa mer om utbildningen och göra din ansökan. Anmäl dig och betala hela kursavgiften före 30 juni så får du 15 procent rabatt på höstens utbildning.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro