ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här blir snöklotet en dödsfälla

Tomas Lundin · 9 Jan 2013
Uppdaterad 10 Jan 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Snöleken blev plötsligt dödligt allvar. En 27-årig tvåbarnspappa dog efter att bollen han färdades i rullade ner för ett stup.

Zorbing är som många andra extremsporter en Nya Zeeländsk uppfinning. Passageraren kryper in i en stor vadderad boll, Zorb, och rullar runt. 

Det kan verka harmlöst, men utan säkerhetsrutiner kan det vara livsfarligt. 

En video som lagts ut på Youtube visar hur allt går fruktansvärt fel för två personer som köpte en Zorb-tur av en oseriös uthyrare i en rysk skidort i Kaukasus, skriver Metro i England.

Först verkar allt gå som det ska, men sedan rullar klotet ur kurs och ner för en brant bergssida. Personalen vid foten av backen kan inte kontrollera klotet, som fortsätter  i full fart över stock och sten i en och en halv kilometer. Allt filmades av en av männens vänner, som inte förstår allvaret förrän det är för sent.

En 27-årig man bröt ryggen och nacken i mardrömsturen och dog. Hans 33-årige medpassagerare vårdas på sjukhus med frakturer på kroppen och huvudet. 

Företaget Zorb säger att olyckan kunde ha undvikits och tar avstånd från uthyrarna. 

– Den här olyckan orsakades av en olaglig uthyrare som inte hade någon koppling till Zorb och inte var känd av Zorb.

Själv tillåter man inte att två fastspända personer färdas i klotet hos sina godkända uthyrare, förklarar företaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro