ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här bor barn på störst och minst yta i Sverige

Natalie Demirian · 22 Okt 2016
Uppdaterad 22 Okt 2016

Foto: Alamy


Barn som växer upp i Stockholm kommun och Sundbybergs kommun har minst bostadsyta i landet, skriver Hem & Hyra. Men det råder stora skillnader i Sveriges kommuner.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Statistiska centralbyrån, SCB, som tagit reda på hur stor bostadsyta som barn som bor kvar hemma har att röra sig på, skriver Hem & Hyra.   

Föga förvånande har barnen som växer upp i villa större yta till sitt förfogande än barnen som bor i lägenhet. Barn i hyresrätt bor allra trängst. 

LÄS MER
8 saker du ska tänka på innan du köper lägenhet

Undersökningen visar vidare att 60 procent av alla barn under 18 år bor i villa, parhus eller radhus med äganderätt medan 27 procent bor i hyresrätt och 13 procent bor i bostadsrätt. Undersökningen visar att utrymmet barnen har hemma skiljer sig stort mellan kommunerna, framför allt i kommunerna i Stockholmsområdet.

LÄS MER
Mäklarna: Då ska du sälja din lägenhet

I Stockholms kommun och Sundbybergs kommun bor barnen allra trängst med i genomsnitt 23 kvadratmeter i bostadsyta medan barnen i grannkommunen Danderyd har 36 kvadratmeter att röra sig på. Bland de tio kommuner där barnen har allra minst yta till sitt förfogande ligger sju av dem i Stockholms län. 

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro