ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här bor svenskarna som är minst sociala

Maja Schiöler · 21 Dec 2015
Uppdaterad 21 Dec 2015
29 procent av tillfrågade männen i Dalarna hade låg socialt deltagande, jämfört med 14 % av de tillfårgade kvinnorna i Uppsala län. 

29 procent av tillfrågade männen i Dalarna hade låg socialt deltagande, jämfört med 14 % av de tillfårgade kvinnorna i Uppsala län.  Foto: Foto: All over press


Män i Dalarna är mest socialt isolerade medan kvinnor i Uppsala har mest sociala aktiviter. Det visar en undersökning från Folkhälsomyndigheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Människor i Dalarna är minst sociala i Sverige, och det är värst bland männen. Det visar Folkhälsomyndighetens undersökning "Hälsa på lika villkor"Där har 20581 personer svarat på frågan om vilka aktiviteter de deltagit i under de senaste 12 månaderna.  

Bland svarsalternativen fanns bland annat besök på teater eller bio, sportevenemang, demonstration, offentliga tillställningar som nattklubb, danstillställning eller liknande.

Om de tillfrågade kryssat i en aktivitet eller ingen alls räknas det som de har låg socialt deltagande.

►LÄS MER: Ensamhet ökar risken att dö

Enligt undersökningen finns ett samband mellan social isolering och ohälsa, men vilka mekanismer som ligger bakom sambandet är inte klarlagda. 

I diagrammet här under kan du se hur det har förändrats över tid, och även se skillnad mellan könen i de största länen.

klar

Artikellänk är kopierad

Maja Schiöler
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro