ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här bötfälldes 53 cyklister – på en timme

Joel Linde · 7 Okt 2015
Uppdaterad 7 Okt 2015
Bilden är inte från korsningen i artikeln.

Bilden är inte från korsningen i artikeln. Foto: Frances Roberts/Alamy


Nyligen bötfälldes 53 cyklister i en vältrafikerad korsning i Stockholm. Alla för samma brott, och alla blev 1 500 kronor fattigare. Polisen säger att de kommer att återvända till korsningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Än är det inte för kallt för att cykla, och det är fortfarande snårigt i många stadskorsningar i landet. I förra veckan gjorde polisen i Västerort i Stockholm en riktad kontroll mot en sådan korsning, och det var många cyklister som inte höll sig på rätt sida av lagen.

– Det handlar om trafiksäkerhet och vad andra förväntar sig av dig i trafiken. De kan inte förutse att du ska köra mot rött. Antalet oskyddade trafikanter som dör eller skadas svårt i trafiken är en siffra som bara ökar, säger polisen Per Lindström till Mitt i.

►LÄS MER: Se upp, här är böterna du inte visste att du kunde få

Under den timme mellan 8 och 9 som deras kollegor stod i samma korsning, Alviksvägen-Gustavslundsvägen, bötfälldes 53 personer som cyklade mot rött. Beloppet för en sådan bot är 1 500 kronor.

– Samtidigt är det ju så att om vi bötfäller en person så sprider det sig förhoppningsvis till andra hur dyrt det är, och det får färre att köra mot rött, säger polisen Maria Waldö.

►LÄS MER: Därför är det cykelkaos i Stockholm – men Köpenhamn hyllas som utopi

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro