ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här bråkar Göran Lambertz och Leif GW Persson i Veckans brott”

Aron Andersson · 26 Nov 2013
Uppdaterad 26 Nov 2013

Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, har nu friats för samtliga mord. Men experterna bråkar fortfarande om fallet. Så lät det när Göran Lambertz och Leif GW Persson möttes i Veckans brott”.

klar

Artikellänk är kopierad

Under ett specialavsnitt av ”Veckans brott” i SVT avhandlades i tisdags kväll det uppmärksammade Quick-fallet, och delvis nya uppgifter presenterades i en dokumentär. 

Den tidigare justitiekanslern Göran Lambertz hade redan 2006 i uppgift att granska domarna mot Thomas Quick.

Han står fortfarande fast vid den bedömning han gjorde då, att domarna var korrekta, trots att samtliga nu upphävts.

– Det finns ungefär 50 unika omständigheter om de här morden som ingen annan hade kunnat veta. Han var dessutom en person som man visste hade kapaciteten för att göra det här. Han har erkänt mord på 15 personer som är döda eller försvunna och ingen annan misstänkt finns, sa han i programmet.

Men han fick mothugg från polisprofessorn Leif GW Persson.

– Jag har ju till skillnad från Lambertz varit på de här så kallade brottsplatserna och det krävs väl inget större mått av mänskligt tänkande för att inse att det kan inte ha gått till som Bergwall säger. Han har inte en blek aning om vad han pratar om, sa GW Persson.

– Och detta ändras inte av att Göran Lambertz, sent på dagen, försöker hävda motsatsen, sa GW Persson som dessutom ansåg att Bergwall "inte är tokigare än någon annan runt det här bordet".

Persson gick till attack mot Lambertz och menade att hans granskning gjort att personerna bakom domarna inte kommer att ställas till svars.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro