ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här brinner Buckingham Palace ner till grunden

Tomas Lundin · 13 Nov 2012
Uppdaterad 13 Nov 2012

Här är en syn som säkert sätter en klump i halsen på drottningen av England. På en timme brinner Buckingham Palace ner till grunden. Som tur är är det hela bara en modell.

klar

Artikellänk är kopierad

Miniatyrbyggaren Edward Heath har byggt modeller av kända landmärken i 20 år. Den 30 meter långa modellen av det kungliga slottet i centrala London tog honom fem månader att bygga, enligt SWNS.

Detaljerna i bygget är imponerande. De berömda staketen och balkongen där William och Kate vinkade på sin bröllopsdag finns där. Eller fanns. 

Precis som han gjorde med sina modeller av nationalarenan Wembley Stadium och Vita Huset avslutade han nämligen bygget med en rejäl brasa. 

2 000 åskådare såg på när palatset på en och en halv timme förvandlades till aska. Pengarna donerar Heath till välgörenhet. 

Medveten om att brasan skulle kunna väcka känslor vid hovet frågade byggaren drottningen om det var okej att bränna modellen. Hennes majestät svarade att det inte var en fråga hon kunde besluta om, men att hon var intresserad av utgången.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro