ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här buar barnmorskor i uppror ut Filippa Reinfeldt

Tobias Sahlén · 19 Mar 2013
Uppdaterad 19 Mar 2013
Demonstrerande barnmorskor buade ut Filippa Reinfeldt Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) hade svårt att göra sig hörd under barnmorskornas demonstration.

Demonstrerande barnmorskor buade ut Filippa Reinfeldt Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) hade svårt att göra sig hörd under barnmorskornas demonstration. Foto: Urban Brådhe


Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) blev hårt ansatt när hon under förmiddagen mötte demonstrerande barnmorskor utanför landstingshuset i Stockholm. – Ni gör ju inget, skanderade de upprörda barnmorskorna och Filippa hade ibland svårt att göra sig hörd.

klar

Artikellänk är kopierad

”Nu får det vara nog!” Det är Stockholms barnmorskors budskap i det pågående barnmorskeupproret. – Vi tvingas ge vård som inte är patientsäker, säger Eva Nordlund, en av upprorets talesmän.

Barnmorskorna är trötta på att gravida kvinnor får föda utan tillräcklig bemanning, att de skickas till sjukhus i andra län och att antal förlossningskomplikationer ökar. – Politikerna måste bestämma att vård får kosta. Någonstans finns det pengar, säger Eva Nordlund vidare.

Till barnmorskornas glädje, och frustration, kom Filippa Reinfeldt samt personallandstingsråd Anna Starbrink (FP) ut och mötte barnmorskorna och Filippa höll även tal. – Vi tycker vi har en bra förlossningsvård. Men vi hör er frustration, sa Filippa Reinfeldt men blev hårt ansatt och möttes av protester och även burop av folkmassan.

Hon tackade dock ja till en inbjudan från barnmorskorna att gå en dag i deras skor.

Eva Nordlund var efteråt nöjd med att politikerna kom ut och mötte dem. – Men de kom ju inte med några konkreta löften. Men jag tolkar ändå deras svar som att det finns en vilja att föra en dialog. Vi kommer fortsätta vår kamp, det här är bara början.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro