ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här byggs äldreboende och förskola under samma tak

Linnéa Borgert · 22 Aug 2017
Uppdaterad 22 Aug 2017
Enligt Åsa Jernbom är lösningen kostnadseffektiv, men det är också en chans för äldre och yngre att mötas. Obs, personerna på bilden har ingenting med samverkanshuset att göra.

Enligt Åsa Jernbom är lösningen kostnadseffektiv, men det är också en chans för äldre och yngre att mötas. Obs, personerna på bilden har ingenting med samverkanshuset att göra. Foto: Alamy


Umeå kommun bygger ännu en förskola som kombineras med ett äldreboende. "Vi tror att det är jättebra att yngre och äldre får mötas", säger Åsa Jernbom, planeringssekreterare på socialtjänsten, till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

I Umeå, på Mariehem, har man redan byggt ett hus med äldreboende och förskola under samma tak. Där kommer både äldre och förskolebarn att flytta in successivt under hösten, skriver SVT. Nu väljer man att bygga ännu ett så kallat samverkanshus på Ålidhem, som ska stå klart hösten 2019.

– Vi behöver både fler förskolor och vård- och omsorgsboenden och då gäller det att tänka smart och kostnadseffektivt, säger Åsa Jernbom, planeringssekreterare på socialtjänsten, till SVT.

På Mariehem finns ett torg och ett växthus där barnen och de äldre kan ha aktiviteter tillsammans.

– Ingen stör den andre. Det här ger bara möjligheter, säger Åsa Jernbom till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro