ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här byggs landets första flytande dagis

Johanna Engman · 8 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Frank Juncker och Rebecka Hall 3 år är de första som får gå ombord, nästa vecka när nya flytande ”Tranbär förskola” öppnar.

Frank Juncker och Rebecka Hall 3 år är de första som får gå ombord, nästa vecka när nya flytande ”Tranbär förskola” öppnar. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Anna Hamilton är chef  på "båtdagiset" på Tranholmen.
Anna Hamilton är chef  på "båtdagiset" på Tranholmen.
Emma Gustafsson är tveksam till det nya flytande dagiset.
Emma Gustafsson är tveksam till det nya flytande dagiset.

Förskola ombord på sjösatta båtar. Det kan lösa den akuta bristen på dagisplatser i Stockholm. Frågan är hur barnsäkert det är.Helt och hållet, anser Anna Hamilton som om en vecka flyttar sin privata dagis till en pråm på Tranholmen i Stocksund.– Vi har varit väldigt noga säkerheten. Vi har staket som är 1,40 meter höga med 7 cm mellan spjälorna. Men barnen kommer inte få vara här ute utan får gå bort till en lekplats, säger hon.

Det kommer att finnas kajvakter och enligt Anna Hamilton är inga föräldrar oroliga.– Barnen här är vana vid vatten. Det är som dagis i en lägenhet i stan nära en busshållplats eller så, egentligen ingen skillnad.

"Det känns lite osäkert"

På Kungsholmen planeras det första kommunala båtdagiset. Den ska ligga nära Tranebergsbron i Kristineberg.

Emma Gustafsson bor i området och köar för en plats åt sonen Ludvig, 9 månader.– Båt känns lite osäkert. Det kan säkert bli en jättebra lösning, men jag tror inte jag skulle vilja ha dagisplats där, säger hon. Staffan Schartner på företaget Omniplan, som ritar båten, försäkrar att den blir lika säker som vilket annat dagis som helst.– Vår ambition är att barnen ska kunna röra sig fritt på båten.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro