ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här byggs skyskrapor

Ola Gustafsson · 20 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm vill inte vara sämre än Manhattan. Inom de närmaste åren planeras flera byggen av skyskrapor som kommer att förändra stadens skyline rejält.– I framför allt Värtan ser jag ett framtida kluster för lite högre hus, säger stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Mellan tio och tolv 40-våningars höghus planeras i Värtans hamninlopp. Det blir en mix av bostads- och kontorshus. På Kungsholmen kommer det också att byggas på höjden.

Om tre år kommer 207 lägenheter stå klara i det 24 våningar höga bostadshuset, Kojan, på Lindhagensgatan. Brovakten, bestående av två stycken 20-våningshöghus, ska pryda var sin sida av Essingeleden.

De 270 hyresrätterna ska stå inflyttningsklara 2012.

Ett 13 våningar högt hyreshus med 50 lägenheter är planerat att byggas intill Kungsholmens gymnasium, med inflyttning om fyra år.

Finns det en risk för att allt för många skyskrapor skämmer stadsbilden?– Det är det som är den stora frågan, men det finns stora möjligheter till fler höghus i innerstaden. Jag tror att vi kommer att få se fler höghus på västra Kungsholmen i framtiden, säger Anders Berg, planarkitekt vid stadsbyggnadskontoret på Stockholms stad.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro