ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här dammsuger han luften i Peking från partiklar

Tomas Lundin · 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015
I den här lådan ligger tegelstenen som skapats genom att dammsuga luften.

I den här lådan ligger tegelstenen som skapats genom att dammsuga luften. Foto: Nut Brother


Smogen i Peking är så tjock att det går att ta på den. I alla fall nu när den här konstnären har gjort en tegelsten av den.

klar

Artikellänk är kopierad

Partikelhalten i Kinas huvudstad är högre än någonsin. Många Pekingbor stannar inomhus, men konstnären ”Nut Brother” har i stället gett sig ut på gatorna med en dammsugare. 

Han kom på idén efter att i flera års tid bott mitt i stadens ”luftapokalyps” och vill genom sin konst få folk att få upp ögonen för vad luften de andas egentligen innehåller, rapporterar Shanghaiist.► LÄS MER: Kinas smog som atomvinter

Efter hundra dagar hade konstnären samlat ihop en säck med damm som han tog till en tegelstensfabrik och gjorde till en tegelsten. 

Att dammsuga luften är knappast ett effektivt sätt att få bort föroreningarna, men han hoppas att projektet ska visa hur mycket partiklar som finns i luften och kanske få fler att reagera. Själva stenen hoppas han ska kunna användas i något byggprojekt i staden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro