ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här dödar Mark Zuckerberg drömmen om en "ogilla"-knapp på Facebook

Emma Björkman · 12 Dec 2014
Uppdaterad 12 Dec 2014

Foto: Alamy / All Over Press / Youtube.com


klar

Artikellänk är kopierad

Många har önskat att det ska finnas en "ogilla"-knapp på Facebook. Men nätverkets grundare Mark Zuckerberg säger nej till det. 

Det var i går som Facebookgrundaren Mark Zuckerberg deltog i en frågestund och fick frågan om det sociala mediet någonsin kommer lägga till en "ogilla"-knapp.  Först sa Mark Zuckerberg att företaget "funderar" på det så att en knapp med en hand som gör tumme ned kan bli en "kraft som blir en god kraft". Han förklarade att Facebook är medvetna om att många användare inte tycker att "gilla"-knappen är passande när någon till exempel skrivit en statusuppdatering om att vara sjuk, skriver Venturebeat. Men strax efter backade han: – "Gilla"-knappen är värdefull eftersom det är ett snabbt sätt att dela en positiv känsla. Några har efterfrågat en "ogilla"-knapp för att kunna säga att de inte tycker att något är bra men vi kommer inte göra det. Jag tror inte att det är bra för nätverket.

Däremot, sa han, att Facebook undersöker hur användarna ska kunna uttrycka fler känslor på Facebook, till exempel förvåning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro