ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här drar "Frankenstorm" in över USA

Metro – TT · 26 Okt 2012
Uppdaterad 26 Okt 2012

Minst 11 människor har dött på Kuba till följd av orkanen Sandy under natten till fredagen. Bland dom döda hittades en fyra månader gammal baby. Nu varnar meteorologer för att stormen ska utvecklas till en hybrid – Frankenstorm.

klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanska meteorologer ser en 90-procentig risk för att monsterovädret, som de döpt till Frankenstorm , slår till på USA:s tätbefolkade östkust nästa vecka. New York-området och New Jersey är värst utsatta, och de materiella skadorna kan landa på 1 miljard dollar, rapporterar CBS News.

Orkanen Sandy har hittills orsakat 21 människors död i Haiti, Jamaica och Kuba, och på tisdag väntas den nå land i amerikanska New Jersey. Kustområden, från Maine till Florida, berörs av varningarna.

Om ovädren möts och utvecklas till Frankenstorm kan det inte bara nå extrema styrkor. Det kan också komma att pågå i nästan en vecka, fem—sex dagar, varnar Jim Cisco, meteorolog på amerikanska vädertjänsten NOAA, enligt cbsnews.com.

I Philadelphia varnar lokala meteorologer för att monsterovädret kan få "historiska proportioner" och slå till direkt mot miljonstaden i Pennsylvania, rapporterar CNN.

Foto: Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Metro – TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro