ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Har du sett den läsande geni-bebisen?

Åsa Larsson · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Den lilla bebisen Torin gör succé just nu med sin brådmogna läsförmåga. "Det här 16 månader gamla barnet är ett geni", skriver exempelvis sajten Viralnova.

Torins föräldrar förstod först inte att de fått en ovanligt smart unge. Det var först när Torins lillebror inte uppvisade samma framsteg som de begrep att han var ovanligt begåvad, berättar pappa Christian Trotters för Metro.

I filmen som sprids på nätet har pappan använt tv-programmet "Your baby can read" (Din bebis kan läsa) och gjort kort med ord på som Torin känner igen. Han lärde sig snabbt alla orden och pappa Christian fick tillverka nya.

– När han blev äldre och började få kompisar upptäckte vi att han var väldigt utvecklad jämfört med sina jämnåriga kamrater. Han intresse för bokstäver och ord började avta, men hans intresse för matematik ökade desto mer. 

Vid tre års ålder kunde han göra enkla uträkningar – addition och subtraktion med tvåsiffriga tal – och när han blev fyra så kunde han multiplicera tal i huvudet.

Youtube-klippet där Torin framhålls som genibebis är fyra år gammalt nu och Torin är fem år . ​​Familjen bor i staden Athens i delstaten Georgia, där Torin har testats inför skolstarten för att få hoppa över förskola och börja direkt i första klass, enligt pappan Christian Trotters. Efter en hel del krångel med myndigheterna har Torin slutligen fått börja gå i första klass och trivs som fisken i vattnet.

Hans pappa har även lagt ut filmer på när Torin simmar som bebis och berättar att han sysslar med en mängd sporter.  

Testerna visar att han är "exceptionellt begåvad" och verkar ha lätt för det mesta. Trotters-familjen berättar att de låter honom testa sig fram och om han inte tycker om någonting så skippar de det.

– Om han visar frustration så försöker vi att inte pressa honom. Nu har han börjat skolan så nu måste han göra en del grejer som han inte alltid vill. 

Här kan du se ytterligare en video med Torins läsförmåga som bebis. I den är han bara 12 månader och kan redan visa att han förstår vad det står på korten som pappa visar upp:

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro