ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här erbjuder mäklaren gratis boende mot sex

Josefin Svenberg · 27 Jan 2013
Uppdaterad 28 Jan 2013

Foto: Henry Lundholm


En fastighets­mäklare i Stockholm hyr ut rum i sin innerstadslägenhet gratis till tjejer – i utbyte mot sex. Det är bostadsmark­nad­­ens mörka baksida som Metro kan avslöja i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

► LYSSNA PÅ METROS INSPELADE SAMTAL MED MÄKLARENHÄR I en annons på Blocket skriver en man att han hyr ut rum i sin lägenhet i centrala Stockholm till en låg månadskostnad. Han vill enbart ha tjejer som inneboende och när de svarar på annonsen erbjuder han rummet gratis – i utbyte mot sexuella tjänster.

– Jag känner mig lite grann som den här prinsen som ska gå ut och rädda en tjej i nöd, som kanske inte då har boende, inte har bostad. I dag är det svårt i samhället, säger mannen till Metros reporter som utger sig för att vara intresserad av rummet.

Mannen är en etablerad mäklare som jobbar med exklusiva objekt. Han har en varning från Fastighetsmäklarnämnden. I Blocketannonsen är hans uppgifter om både namn och adress falska, ”eftersom det finns så många konstiga människor där ute”. Inte heller hans ålder stämmer. Egentligen närmar mannen sig pensionsåldern, men i annonsen står det att han är nästan 20 år yngre.

När Metros reporter svarar på annonsen genom att ringa mäklaren säger han att han helst vill att tjejen som hyr rummet ska hjälpa till med hushållet och företaget, men att det inte är något krav. Han lockar även med stora pengasummor.

– Om du hjälper mig att sälja så får du provision. Så du kan bli rik på kuppen, säger han.

Redan under telefonsamtalet berättar mannen att han har haft många kvinnor som inneboende genom åren, både i lägenheten i city och i hans villa med sjötomt i utkanten av Stockholm. Han säger även att han blivit ihop med flera av kvinnorna och efter en stund erbjuder han även Metros reporter att hyra rummet utan kostnad – mot att han får sina sexuella behov tillfredsställda. Vid visningen av rummet senare samma dag upprepar mäklaren sitt förslag.

– Jag älskar att slicka och får jag slicka av dig ibland och kanske sätta på dig och såna där grejer, om det går liksom, säger mannen.

Under visningen försöker han även övertala Metros reporter – som spelar in allt med en dold mikrofon – att dricka vin, provsitta hans vattensäng och ”gå fram och titta ner” i massagebadkaret.

Han berättar att hans nuvarande inneboende betalar en hyra på 1 000 kronor i månaden.

– Ja, jag får ju inte någonting av henne privat, så att säga.

Mäklaren berättar även om en kvinna som bodde där tidigare, och att hon bodde gratis.

– Ja, hon skulle ju bo gratis, vi fick ju hålla på där inne, flinar han och nickar mot sovrummet.

Mannens försvar: Det är inget krav

När Metro konfronterar mäklaren och berättar att hans förslag finns inspelat på band, försvarar han sig med att han letar efter en partner och tycker att Blocketannonsen är ett bra sätt att träffa tjejer. Han säger även att han inte ställer krav på att de inneboende ska ha sex med honom.

– Om jag är ute efter en tjej, säg att vi råkar bli ihop och tycker att det är kul, då är väl inte det fel att man får ha sex på frivillig basis? säger mannen.

Men det blir ju en form av sexköp om man betalar hyran för ett rum med sex i stället för pengar?

– Det är det väl inte, inte om det är på frivillig basis, säger mäklaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro