ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här exploderar hajarnas akvarium – mitt i shoppingcentret

Jenny Sköld · 27 Dec 2012
Uppdaterad 27 Dec 2012

Besökare och personal i ett stort shoppingcenter i Shanghai flydde i panik när akvariet – som var hemvist för både hajar och vattensköldpaddor – plötsligt exploderade.

klar

Artikellänk är kopierad

16 personer skadades när det tjocka glaset sprack och sköt ut över golvet på köpcentret och släppte ut 33 ton vatten, uppger Sky News.

Under två år har besökare i köpcentret kunnat studera de respektingivande djuren på nära håll – med bara en tjock 15 centimeter tjock glasvägg emellan. Vid explosionen, som spelades in av en besökare, flög de tjocka skärvorna som projektiler rakt ut mot folkmassan. 

Sex av de skadade människorna ska har varit besökare i köpcentret och resten butiks- eller säkerhetspersonal, enligt Sky News. 

– Många av skadorna orsakades av flygande glas, vissa av dem allvarliga eftersom glaset var så tjockt. Vi utreder vad som orsakade detta, säger en polistalesman till Austrian Times. 

Tre hajar, ett dussin vattensköldpaddor och fiskar dog i olyckan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro