ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får du betalt för att bo

Frida Sundkvist · 21 Feb 2013
Uppdaterad 22 Feb 2013

Har du köpt bostadsrätt i Uppsala, Karlstad eller Växjö? Grattis. De senaste sex åren har du i praktiken fått betalt för att bo där.

klar

Artikellänk är kopierad

Örebro
ÖrebroFoto: Scanpix
Jönköping
JönköpingFoto: Scanpix
Växjö
VäxjöFoto: Scanpix
Karlstad
KarlstadFoto: Scanpix
Umeå
UmeåFoto: Scanpix

Det har lönat sig att äga bostadsrätt i Uppsala, Örebro och Växjö. Den som ägt en bostadsrätt här sedan 2007 har till och med bott gratis - när man ser till värdeökningen på bostaden. 

Prisutvecklingen på bostäder de senaste sex åren jämförs med boendekostnaden som beräknas på full belåning, rörlig snittränta och schablonvärden för samtliga driftkostnader.

Bland Sveriges 21 residensstäder har hela sju haft ett positivt netto på bostadsrätter. Bäst har det gått för boende i Uppsala som gått plus 243 580 kronor från 2007, eller 4 059 kronor per månad. 

Rapporten visar att värdeökningen på bostaden betyder att man i princip fått betalt för att bo i vissa kommuner. 

Undersökningen, som Värderingsdata tagit fram på uppdrag av Fastighetsbyrån, visar att det varit mer lönsamt med bostadsrätter än med villor. 

Samtidigt visar färska siffror från SCB att bostadsbyggandet minskade med 23 procent under 2012. Under året påbörjades 20  050 lägenhetsbyggen, att jämföra med 2011 då 26 062 lägenheter började byggas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro