ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får du bo gratis i ett år

Anders Göransson · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012
Här i Norra Djurgårdsstaden är över 40 procent av lägenheterna i etapp 1 ännu osålda. Prisläget är en bidragande orsak. Ett exempel från området Husarhagen: En trea på 76 kvadratmeter kostar 3 495 000 kronor och har en månadsavgift på 4 360 kronor.  

Här i Norra Djurgårdsstaden är över 40 procent av lägenheterna i etapp 1 ännu osålda. Prisläget är en bidragande orsak. Ett exempel från området Husarhagen: En trea på 76 kvadratmeter kostar 3 495 000 kronor och har en månadsavgift på 4 360 kronor.   Foto: Gustav Kaiser


Presentkort på mat och köp tidigt-premier” på uppemot 100 000 kronor. Nu prövar byggbolagen alla möjliga metoder för att få sina nyproducerade bostadsrätter sålda.

klar

Artikellänk är kopierad

Lite för stora, lite för exklusiva och lite för dyra. Det är några orsaker till att åtskilliga nybyggda lägenheter är trögsålda.

I det nya bostadsområdet Annedal i Bromma slåss flera byggare om bokunderna. Skanska erbjuder 12 avgiftsfria månader till den som köper en bostadsrätt som ett svar på liknande erbjudanden från konkurrenterna.

– Vi försöker använda sådana här metoder så lite som möjligt, men det används framför allt når man kommit in för högt prismässigt från början, till exempel att lägenheterna blivit för stora, säger Magnus Lambertsson, säljansvarig Skanska.

Liknande erbjudanden används även vid Skanskas projekt i Kvibergsstaden i Göteborg och i Limhamns sjöstad i Malmö.

I ett av de största byggprojekten i Stockholm, Norra Djurgårdsstaden, är fortfarande drygt 40 procent av de 432 lägenheterna i den första etappen osålda, visar en sammanställning i tidningen Dagens Industri.

Där har nu byggbolaget NCC gått ut med en kampanj, som innebär ett avgiftsfritt år, ett presentkort på mat för 30 000 kronor och fri flytt och flyttstädning upp till 20 000 kronor.

– Det är inte en prissänkning utan ett kampanjerbjudande under en viss tid, säger Christina Stareborn, kommunikationschef på NCC.

Det finns även exempel på rena prissänkningar. Enligt DI valde bolaget Järntorget i våras att genomföra en 5-procentig prissänkning på sina osålda fyror i Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro