ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får du böta över 1 000 kronor om du glömmer hundbajspåsen hemma

julia kimell · 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015
En stad i England försöker bota hundbajset med böter.

En stad i England försöker bota hundbajset med böter. Foto: Kallestad, Gorm/TT


Det är ruskigt dyrt att gå ut på hundpromenad utan att ha med sig en hundbajspåse. I alla fall om du strosar med jycken i den engelska staden Daventry.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter problem med ”en liten grupp som vägrar plocka upp”, tar staden ett krafttag mot nedsmutsandet, skriver Aftonbladet.

För från och med nu kostar det 100 pund – över 1 300 kronor – för en hundägare att röra sig utan påse. Ännu dyrare är det att inte betala sina bajsböter. Då hamnar den smutsiga notan på det tiodubbla – 1 000 pund eller dryga 13 000 kronor.

►LÄS MER: Därför fotar japaner hundbajs

Mike Warren som är kommunalt anställd i Daventry tycker greppet är helt rimligt, skriver ITV. – Nu kan vi nå den lilla grupp människor som vägrar plocka upp hundbajset efter sig. Vi måste få stopp på dem. Tack vare denna regel kan vi agera hårdare mot de som inte plockar upp efter sina djur, säger han.

Nu sätts två övervakande poliser från distriktet ut i tjänst. De ska hålla utkik efter förövare, men har inte rätt att söka igenom personer. Hundägarna måste dock kunna uppvisa hundbajspåse om de blir stoppade.

►LÄS MER: Vincent, 11: Plocka upp hundbajset

klar

Artikellänk är kopierad

julia kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro