ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får du böter – om du går med bikini i stan

Filip Häggberg · 12 Aug 2016
Uppdaterad 12 Aug 2016
Kroaterna tycker att det är stötande med lättklädda turister. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Kroaterna tycker att det är stötande med lättklädda turister. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: IBL/Alamy/Fredrik Persson/TT


I den kroatiska staden Dubrovnik har det införts en ny dresscode. Den innebär att du inte får gå i bar överkropp eller bikini – om du inte vill åka på böter.

klar

Artikellänk är kopierad

Allt fler går runt i bara badkläder i den kroatiska turiststaden Dubrovnik. Nu har invånarna tröttnat och staden har gått in och förbjudit folk att inte ha mer än bara badbyxor eller bikini på sig när de rör sig i staden, skriver tidningen The Dubrovnik Times.

Enligt tidningen tycker kroaterna att det är stötande när turisterna går runt i butiker eller sitter på restauranger direkt efter att de kommit från stranden.

LÄS MER
Man i bar överkropp skrämde folk – greps av polis

Bryter du mot den nya regeln får du böta 1 000 kuna, alltså ungefär 1 250 svenska kronor. Du kan dock komma undan billigare – om du betalar boten direkt på plats. Då betalar du bara halva bötessumman.

Förbudet gäller innanför stadens murar, men inte på stranden.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro