ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Här får du ett sommarjobb som gör skillnad

Metro · 23 Mar 2017
Uppdaterad 6 Apr 2017
Fysioterapeuten Björn Strömbäck är en av de anställda som trivs på Stora Sköndal.

Fysioterapeuten Björn Strömbäck är en av de anställda som trivs på Stora Sköndal. Foto: Kristofer Hedlund


På Stora Sköndal arbetar man med fokus på vård och omsorg i en vacker miljö utanför Stockholm. Nu söker de 30 sommarvikarier, bland annat undersköterskor och fysioterapeuter.

klar

Artikellänk är kopierad

Stora Sköndal i Stockholm är en stiftelse som bland annat jobbar med stöd, vård och omsorg. På området finns ett äldreboende som heter Kyrkbyn. Där jobbar Jenny Sandström som undersköterska sedan ett och ett halvt år tillbaka. Hon pratar om lagarbetet och kanske främst tiden de anställda får att göra ett bra jobb som de stora anledningarna till att hon trivs så bra. Det och naturen.

– Vi är ett fantastiskt team här som hjälper varandra oavsett vilken avdelning man tillhör. Till skillnad från stressiga arbetsförhållanden man hör om inom äldrevården får vi verkligen den extra tiden att ge det lilla extra till våra boenden. Det är härligt att kunna mjukstarta dagen i den fina naturen som är här och hinna ge alla den uppmärksamheten de behöver, säger hon.

Är som en liten familj

Med en stor omtanke både för varandra inom personalen och för de boende på äldreboendet har de en speciell gemenskap på Kyrkbyn.

– Det kanske låter fånigt men det är som en liten familj vi har här. Dessutom bollar vi idéer och har man ett förslag på förändring så får man chansen att testa. Det gör jobbet väldigt roligt, säger Jenny Sandström.

På området finns också en neurologisk rehabiliteringsklinik som bedriver heldygns- och dagrehabilitering. Heldygnsrehabiliteringen fungerar som en sluss mellan sjukhuset och det normala livet om man exempelvis fått en stroke eller försämrats i sin Parkinson eller MS.

– Det finns många anledningar till att man kommer till vår avdelning. Men har du till exempel genomgått en hjärntumöroperation kan du behöva mer tid och stöd i din rehabilitering för att klara din vardag inför utskrivning till hemmiljön. Jag är fysioterapeut, men det finns också arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, sjuksköterskor och massa andra kunniga människor som jobbar på avdelningen. Med komplexa patientgrupper är just helheten väldigt viktig, säger Björn Strömbäck, som jobbat på Stora Sköndal i fem år.

Behandling som ger resultat

Som fysioterapeut bedömer Björn Strömbäck rörelseförmåga och motorik för att kunna lägga upp träningen för varje patient på en passande nivå. Han menar att uppgifter som inte är övermäktiga men ändå utmanande är nyckeln till en bra rehabilitering.

– Det känns verkligen meningsfullt när du får se nyttan behandlingen gör för våra patienter, säger han.

All rehabilitering hos Stora Sköndal är individuell till innehåll, intensitet och längd.

pil
Därför ska du söka sommarjobb på Stora Sköndal

Björn Strömbäck:

– Det är ett otroligt meningsfullt jobb och du kommer till en stabil arbetsgrupp där du får svar på funderingar och hjälp med det du behöver. Just på sommaren finns alla möjligheter att ta vara på naturen här ute i Sköndal, och vi har en stor handikappanpassad och tempererad bassäng.

Jenny Sandström:

– Förutom verksamheten som vi själva trivs med är naturen helt fantastisk. På området i Sköndal, med Drevviken precis nedanför och en fin liten udde är det väldigt rogivande och en perfekt plats för återhämtning och välmående. Utöver det drivs Stora Sköndal av en stiftelse och har inget vinstintresse, så alla pengarna går tillbaka till verksamheten för att kunna ge ännu bättre stöd, vård och omsorg.

Här kan du läsa mer om tjänsterna och skicka in din ansökan redan i dag!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro