ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får du "villakänsla" - för en halv miljon

Anders Göransson · 2 Okt 2013
Uppdaterad 2 Okt 2013

Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling


Kan du stå ut med att samtliga grannar bor större, finare och dyrare än du? I Saltsjö-Boo kan du skaffa eget mitt i villaområdet - för blott dryga halvmiljonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

"Villakänsla" utlovas i annonsen, men nog krävs det lite god vilja för att den beskrivningen ska passa in på den friggebod på 15 kvadratmeter som byggts i en villaträdgård i välsituerade Saltsjö-Boo och nu erbjuds till försäljning.

– Det blir ju villakänsla när man bor i ett villaområde med egen ingång. Man går inte in i en vanlig port och tar hissen upp. Det är lite unikt på så vis, säger Olof Edelsvärd, ansvarig mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

I praktiken rör det sig om en bostadsrätt, som nu erbjuds för utgångspriset 525 000 kronor. Föreningen består av totalt tre lägenheter - utöver det nu utannonserade objektet finns två större lägenheter á 90-100 kvadratmeter i den intilliggande villan.

– Man måste ha minst tre lägenheter för att det ska klassas som en bostadsrättsförening, och då har man fått tillåtelse att uppföra den här - ja, egentligen är det väl en gäststuga - som en egen lägenhet i föreningen.

Övriga grannar bor i villor, som i genomsnitt ligger i femmiljonersklassen.

Det har inte varit helt lätt att hitta spekulanter på objektet, som mäklaren beskriver som "lite annorlunda".

– Det är ganska svårsålt för det är inte vem som helst som kan tänka sig att bo så här. Jag tror kanske att det främst kan passa för en student, någon som inte har så mycket att lägga i kontantinsats eller någon som behöver ett tillfälligt boende.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro