ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får Fiona, 4, möta sin hjälte

Johanna Ohlson · 9 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Fiona höll på att strypas av en attackerande kvinna i centrala Stockholm. Då ingrep Isak Hardo. Fiona kände väl igen sin räddare när Metro sammanförde de två. I bakgrunden syns Isaks styvpappa Peter Nordberg och mamman Susan Nordberg.

Fiona höll på att strypas av en attackerande kvinna i centrala Stockholm. Då ingrep Isak Hardo. Fiona kände väl igen sin räddare när Metro sammanförde de två. I bakgrunden syns Isaks styvpappa Peter Nordberg och mamman Susan Nordberg. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Han ingrep när ingen annan vågade. Fiona  Metro sammanförde Fiona med sin hjälte Isak Hardo.När han såg vad som höll på att hända trodde han inte sina ögon. En kvinna höll fyraåriga Fiona, decimeter upp i luften, i ett fast grepp runt halsen. Han tänkte att det måste vara en lek. Men när han hörde Fionas mamma skrika efter hjälp förstod han att det var allvar. – Jag tänkte att någon måste göra något – nu, säger Isak Hardo, 15. Det var i juli som en kvin­na attackerade Fiona när hon var ute med sin mamma mitt i centrala Stockholm. Nu, tre månader senare, sammanförde Metro henne med sin hjälte.– Jag kommer ihåg honom. Det var han som boxade bort tanten, säger hon och hoppar snabbt upp i hans knä. Även Isak minns den dagen väl. Han minns att han fick använda alla sina krafter för att få loss kvinnans händer runt Fionas hals. – Hade någon annan hjälpt till hade det varit mycket lättare, säger han. Men det var ingen annan som hjälpte till. Trots att det var fullt med folk runt omkring. – Jag kan inte förstå att människor inte gör något, när de ser att någon gör ett litet barn illa, säger Fionas mamma.Hon finner inga ord för den tacksamhet hon känner gentemot Isak. – Jag kallar honom en ängel. Utan honom hade Fiona inte levt i dag, säger Fionas mamma. Kvinnan som attackerade Fiona har dömts till psykiatrisk vård och Isak har belönats med medalj från läns­polismästare Carin Göt­blad. Men för Fiona är det fortfarande inte över.– Hon är mer tillbaka­dragen och försiktig. Men det blir bättre för varje dag, säger hennes pappa.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro