ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får föräldrarna böter om deras barn använder mobilen för mycket

Aron Andersson · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015

Foto: TT


Surfar ditt barn för mycket på mobilen? Då riskerar du böter. Så ser nu verkligheten ut i Taiwan efter en ny lagändring.

klar

Artikellänk är kopierad

En ny lag i Taiwan siktar på att få stopp på ett ökande folkhälsoproblem: ungdomar som använder för mycket teknikprylar. Och det är föräldrarna som får ta straffet. Om barnen leker med mobilen i hög utsträckning riskerar mamma eller pappa böter upp till 13 000 kronor, rapporterar taiwanesiska ETTV.

Själva lagtexten är inte helt tydlig med vad som är ”för mycket”. Formuleringen säger att det handlar om användning av elektronik under längre tid än vad som kan anses vara ”rimligt”. Enligt spelsajten Kotaku är det dataspel och mobilspel som till stor del ligger till grund för den nya lagstiftningen.

Tidigare har det enligt samma lag varit förbjudet för barn att använda narkotika, alkohol eller att röka. Begränsningen av elektronikanvändning är det senaste tillskottet till lagen.

I Taiwan har reaktionerna i första hand varit negativa. I tv-inslaget uppger en intervjuad kvinna att hon tror det är omöjligt för myndigheterna att se till att lagen efterföljs.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro