ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får Håkans låtfigurer liv under stjärnans vakande öga

Moa Kärnstrand · 17 Okt 2012
Uppdaterad 17 Okt 2012
Här får Håkans låtfigurer liv  under stjärnans vakande öga Adam Lundgren, som spelar filmens huvudperson Pål var inget Håkan-fan när han var yngre. – Jag lyssnade på Oasis och tyckte att man skulle sjunga på engelska, säger han.

Här får Håkans låtfigurer liv under stjärnans vakande öga Adam Lundgren, som spelar filmens huvudperson Pål var inget Håkan-fan när han var yngre. – Jag lyssnade på Oasis och tyckte att man skulle sjunga på engelska, säger han. Foto: henrik brunnsgård


Han har agerat gitarrlärare och godkänt samtlig musik. Han har korrläst manus – och skrivit om lite grand. Men någon ny skiva, det ville Håkan Hellström inte prata om när Metro besökte inspelningen av Känn ingen sorg”.

klar

Artikellänk är kopierad

Med bara en och en halv vecka kvar på inspelningen av filmen som inte handlar om Håkan Hellström känner sig just denna Håkan Hellström minst sagt exalterad.

– Skalan går väl till tio, men detta är tjugo, säger han när Metro tillsammans med ett pressuppbåd värdig en kunglighet besöker inspelningen av ”Känn ingen sorg”.

Filmen, som är baserad på Håkans låtar, handlar om Pål, en kille som är en oslipad musikdiamant, men som själv har svårt att hantera sin gåva. Pål sjunger Håkans låtar. Han går klädd i smala jeans, har rufsiga mörka lockar och är ganska tunn. Hyfsat lik den som inte är hans förlaga, med andra ord.

– Jag har fått läsa manus hela tiden, ända från start. Jag är ju en någorlunda kreativ person så jag har kommit på idéer lite här och var. Inte mycket, men det kan vara någon liten replik, säger Håkan Hellström.

Pål, spelad av Adam Lundgren som just nu ses i ”Torka aldrig tårar utan handskar”, har fått gitarrlektioner av Håkan själv inför sin roll.

– Det har varit min stora insats, att vi har träffats och övat. Ett tag var han på väg att gå förbi mig, säger Håkan.

Regissörerna Måns Mårlind och Björn Stein, lämnade Hollywood för att jobba med filmen, men har inte ångrat sig.

– Man har inte samma resurser som där så klart, framför allt handlar det om tiden. Men i stället jobbar man mer tillsammans i Sverige. Och vi är ju stora Håkan-fans, både Måns och jag, säger Björn Stein.

I filmen spelas en rad av Håkans mest kända låtar. Han har också godkänt all annan musik som förekommer i inspelningen. Men någon egen, ny skiva, det vill han inte prata om:

– Oj, jag får passa på den frågan. Det blir så rörigt, nu när det handlar om filmen. Jag ber att få återkomma.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro