ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får hundägare reserverade p-platser – så att hundarna inte skadas

Hugo Ewald · 7 Maj 2016
Uppdaterad 7 Maj 2016

Foto: Alamy


Ett köpcentrum i Umeå har reserverat några av sina parkeringsplatser i skuggan för hundägare. Tanken är att säkerställa att inga hundar skadas av det varma vädret.

klar

Artikellänk är kopierad

Att lämna en hund i en bild när solen gassar utanför är livsfarligt för hunden, någonting Metro tidigare skrivit om. Det vill ett köpcentrum i Umeå hindra.► LÄS MER: Man fråntas sin hund efter att ha lämnat den i varm bil

Köpcentret har valt att reservera några av parkeringsplatserna i skuggan för hundägare, så att hundarna slipper sitta i solen.

– Det är många som tar med sig hunden i bilen när de handlar och det är farligt sommartid, säger Elin Bäckman, kommunikationschef på Coop Nord till SVT.

Rekommendationen från Coop är dock fortfarande att man inte ska lämna hundarna i bilen eftersom det kan vara väldigt varm även i skuggan.

– Det är därför inget för någon lång shopping men om man ska man in på ett snabbt ärende är det åtminstone bättre än att stå i gassande sol, säger Bäckman.

Den som inte har en hund och ändå parkerar vid platserna riskerar dock ingen böter, men Bäckman säger till SVT att man bör vara schysst och lämna dem till hundägarna.► LÄS MER: Vårvärmen kan döda hunden – kolla hur varmt 20 grader blir i bilen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro