ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får kyrkan Jessica, 24, att gapskratta

Karolina Skoglund · 6 Jan 2015
Uppdaterad 6 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Twitter.

24-åriga Jessica Schedvin frågade sig, så som kanske många andra, varför vi egentligen är lediga. Då passade hon på att fråga Svenska Kyrkan via Twitter – och fick sig ett gapskratt. 

Svaret hon fick var nämligenknappast det hon väntade sig från Svenska Kyrkan i Uppsala, som hon hört av sig till. 

”Det har med hockey-vm att göra. It’s complicated” skrev de som svar på hennes tweet. 

– Jag tycker att det är fantastiskt att Svenska Kyrkan i Uppsala bjuder på sig själva på detta sätt, säger Jessica Schedvin till Metro. 

En kort senare svarade kyrkan dock lite mer på allvar:

”Allvarligt: de vise männen = tre kungar, ursprunget till svenska riksvapnet. Och till hockeylandslaget Tre kronor. Stort.”

Hampus Angelborg är kommunikatör på Svenska Kyrkan i Uppsala och var den person som skrev tweeten. – Vi brukar hålla en sådan ton på det här kontot. Vi skriver inte först och främst för kyrknördar och redan frälsta. Då har vi en liten glimt i ögat. Men det finns ett allvar bakom också så klart, säger han.

Upplever ni att många inte vet varför trettondagen är en röd dag? – Jag tror att det är lite luddigt för många. Kyrkan och övriga samhället glider ifrån varandra. Det har jag sett idag, varför vi är lediga.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro