ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här får mammorna amningssäte på bussen

Karolina Skoglund · 22 Sep 2014
Uppdaterad 22 Sep 2014

I en stad i Kina har man testat ett särskilt amningssäte för mammor, som omgivs av något som liknar ett duschdraperi. 

klar

Artikellänk är kopierad

Skärmdump, Net Ease News.
Skärmdump, Net Ease News.Foto: Net Ease News.

Att åka buss som nybliven mamma i Kina verkar kunna gå som på räls. I staden Jinhua har man nämligen ett pilotprojekt som erbjuder ammande kvinnor ett privat, avskärmat utrymme på bussen – skräddarsytt för amning, skriver Net Ease News. 

Trots att projektet bara innefattat en enda buss än så länge har det visat på en anmärkningsvärd nivå av hänsyn och finkänslighet för kvinnor med spädbarn som regelbundet reser med buss och som inte vill berövas sin integritet när deras barn behöver matas.

Den så kallade "mammasätet" består av ett vanligt säte utrustat med ett sorts draperi som påminner om ett duschdraperi. Sätet ligger bredvid ett stort fönster som har utrustats med en gardin för att blockera visuell åtkomst från gatan.

Enligt en tjänsteman på Jinhua No.2 Public Bus Operation Company kommer mammor med barn har förtur men vem som helst skulle få sitta där om inga ammande mödrar är på bussen.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro