ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här festar Erika med "WoW"-mördaren

Clarence Frenker · 18 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Här på bilden festar Erika med mannen som senare på natten misstänks ha dödat henne.

Här på bilden festar Erika med mannen som senare på natten misstänks ha dödat henne. Foto: Polisen


klar

Artikellänk är kopierad

Bara timmar efter att Erika, 28, festat med sin spelkamrat misstänks han ha strypt henne till döds.  Anledningen: Hon väckte honom i sängen. ”Jag ville inte att hon skulle röra mig”.

I måndags bad den mordmisstänkte 33-åringen om att bli kallad till ett nytt förhör. Mannen, som hela tiden hävdat att han inte minns vad som hände under mordnatten, valde då att för första gången berätta varför han ströp 28-åriga Erika till döds.– Det var inget sexuellt. Det bara slog slint i huvudet på mig, säger han.

De båda hade varit ute och festat på en nattklubb i centrala Stockholm tillsammans med ett flertal vänner från onlinerollspelet ”World of warcraft” för att fira Erikas födelsedag.

På en efterfest i hennes lägenhet i Hjulsta somnade de sedan i hennes dubbelsäng. Men enligt 33-åringen vaknade han kort efteråt av att Erika petade på honom.– Jag var ganska arg för att hon väckte mig. Jag hörde min egen röst som sa ”sluta” liksom, jag ville inte att hon skulle ta på mig, säger mannen.

Därefter fattade han, enligt egen utsago, ett hårt stryptag runt hennes hals. Enligt 33-åringen försökte Erika slå sig loss genom att fäkta med armarna.– Jag var förbannad, jag hörde inget annat än min egen röst ”sluta”. Det gick så fort allting, helt plötsligt så bara låg hon där, sa ingenting, säger han.

Som Metro tidigare berättat var det mannen själv som ringde larmsamtalet till SOS. Trots flera återupplivningsförsök gick Erikas liv inte att rädda.

Mannen åtalas nu för mord.– Han har den inställningen att han i och för sig är ansvarig för hennes död, men att det har skett genom en olyckshändelse, säger hans advokat Tobias Fälth.

Foto: Polisen

Kände varandra genom "WoW"

Erika och den nu mordåtalde 33-åringen levde båda parallella liv: ett i verkligheten och ett i onlineroll-spelet ”World of warcraft”. Enligt vänner till Erika ägnade hon alltmer tid i spelvärlden.– Hon kunde sitta framför datorn sent in på nätterna, säger en av dem.

Erika hade aldrig träffat några av festdeltagarna i verkligheten, utan kände dem endast genom spelet. Ingen spelade dock något under mordkvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro