ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här fick 8-åriga barn hylla Hitler

metro · 1 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
På ett nynazistiskt läger nära Detmold i Tyskland drillades barn och ungdomar på ett sätt som liknade den ökända barnorganisationen Hitler-Jugend. Nu har den nya nazistiska organisationen HDJ blivit förbjuden i Tyskland.

På ett nynazistiskt läger nära Detmold i Tyskland drillades barn och ungdomar på ett sätt som liknade den ökända barnorganisationen Hitler-Jugend. Nu har den nya nazistiska organisationen HDJ blivit förbjuden i Tyskland. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Hakkors, pojkar i uniform och flickor med flätor. I går gjorde tysk polis ett stort tillslag mot vad som kallas ett modernt Hitler-Jugend.Tillslaget innefattade ett 80-tal hem runt om i Tyskland med kopplingar till den högerextrema organisationen Förbundet för hembygdstrogen tysk ungdom (HDJ). Regeringen har nämligen valt att förbjuda organisationens verksamhet.– Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att skydda våra barn och ungdomar från dessa råttfångare, säger Tysklands in­rikesminister Wolfgang Schäuble.

Redan i fjol slog tysk polis till mot ett ökänt sommarläger för barn, anordnat av HDJ. Lägret bestod av 14 vita tält varav ett pryddes av texten ”Führerbunker”, hakkors återfanns både på böcker, servetter och flaggor. På plats fanns 39 tyska barn i åldrarna 8 till 14 år, pojkarna gick klädda i uniformsskjortor med tillhörande hängslen, medan flickorna bar flätor och gammalmodiga klänningar.– Barnen bar uniform och fick lära känna nazitidens symboler och ideologi, helt utan något historiskt sammanhang, precis som det gjordes i Hitler-Jugend, sa Charlotte Knobloch, ordförande i Centralrådet för judar i Tyskland, i samband med tillslaget.

Barnen fick bland annat lära sig att utlänningar är ”folkets fiender” och att man strävar efter att ”återställa det rena blodet”.     TT-Metro

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro