ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här filmas och matas människor som på zoo

Jenny Sköld · 12 Jan 2012
Uppdaterad 13 Jan 2012

Kvinnor i Barawa-stammen förnedras inför turister.

klar

Artikellänk är kopierad

I en video, filmad av turister i Andamanöarnas urdjungel, tvingas kvinnorna att dansa nakna inför en grupp turister. Polisen som ska skydda dem tar emot mutor för att få dem att dansa. "Ni har fått mat. Ni har ätit. Nu ska ni dansa", säger en polisman i videon. 

Barawa-stammen har länge levt skyddade i djungeln i Andamanöarna, som tillhör Indien. Men de senaste åren har turistströmmen blivit allt tätare. Turisterna åker på safari och är nyfikna på stammen, som tar sina första trevande steg i sina kontakter med världen utanför reservatet där de lever. 

Vi gränsen till reservaret finns skyltar som förbjuder både fotografering och någon som helst kontakt med invånarna. 

När tidningen The Observer besökte området med en grupp turister började kamerorna ändå omedelbart att klicka. "De började kasta bananer och kakor åt dem, som om de vore på ett zoo", skriver tidningen. Den polis som förekommer i filmen är i själva verket där för att skydda stammen mot inkräktare och turister. I stället tar han emot mutor för att få de nakna kvinnorna att dansa.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro