ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här finns chefernas värsta mardrömmar

Johan Kellman Larsson · 4 Nov 2011
Uppdaterad 4 Nov 2011
Anställda som skäller på chefer är ovanligare än chefer som skäller på anställda, visar den nya undersökningen. Observera att bilden är arrangerad.

Anställda som skäller på chefer är ovanligare än chefer som skäller på anställda, visar den nya undersökningen. Observera att bilden är arrangerad. Foto: Henry Lundholm


Ny undersökning: I de här yrkena skriker vi mest åt våra chefer.

klar

Artikellänk är kopierad

Har du höjt rösten åt chefen någon gång? Eller själv fått en avhyvling? Vissa yrkesgrupper är mer hetlevrade på jobbet än andra. Inom yrkesgruppen bygg och anläggning skäller cheferna allra mest. Detta visar en ny undersökning från bemanningsföretaget Manpower. – Se till att medarbetarna trivs och känner sig sedda. Det gör de om de får mer ansvar, om de får arbeta med flera olika saker och om de får gott stöd. Bra stämning hos oss blir det när vi youtubar pinsamma låtar från 90-talet på fredagar, säger Kristofer Stenberg som är redaktionschef på tidningen Chef. Enligt undersökningen är lager, industri och transport den yrkesgrupp som skriker allra mest på sin chef. Bakgrunden till det är en kombination av olika saker, tror Kristofer Stenberg. – En stark och i vissa fall stolt arbetarkultur karakteriserar de här branscherna. Många är fackanslutna och därmed lite mer orädda att säga vad de tycker till chefen. Vad kan man tänka sig är sämst för stämningen på en arbetsplats? – Mobbning och kränkningar är inte bara ett stämningssänke, det är dessutom ett stort arbetsmiljöproblem och gör att folk mår skit, säger Krisfofer Stenberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro