ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här finns det jobb kvar till sommaren

Jonas Andersson · 15 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Det här är ett drömjobb, jag ville bara jubla när jag fick höra att jag fått det, säger Maria som jobbar sin första sommar på Skansen. – Det är en bra arbetsplats, säger Fia, biolog som jobbat på Skansen tre somrar i rad.  Det är fantastiskt att få lära barnen om hur man tar hand om djur.

– Det här är ett drömjobb, jag ville bara jubla när jag fick höra att jag fått det, säger Maria som jobbar sin första sommar på Skansen. – Det är en bra arbetsplats, säger Fia, biolog som jobbat på Skansen tre somrar i rad.  Det är fantastiskt att få lära barnen om hur man tar hand om djur. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

ARBETE. Ångrar du att du inte har sökt något sommarjobb eller har du fått svaret ”tack för visat intresse …”? Det behöver inte vara för sent än.– Det finns fortfarande en chans, säger ungdomsförmedlare Henrik Petersson på arbetsförmedlingen Liljeholmen i Stockholm. I förra veckan fanns det enligt Henrik Petersson 2 400 lediga sommarjobb i Storstockholm. Hälften av jobben var sådana som inte kräver någon speciell utbildning eller tidigare erfarenhet.

Vissa branscher kan vara gynnsammare än andra för den som letar sommarjobb i sista minuten.– Jag kan tänka mig att det alltid behövs servitörer, tidningsbud och lokalvårdare, säger Henrik Petersson.Hoppet för den som inte har fått sommarjobb än lever alltså, enligt Henrik Petersson. Det anmäls fortfarande lediga sommarjobb till arbetsförmedlingarna, även om takten inte är lika hög som i början av året.– Jag tycker att det känns positivt. Vi har en så het arbetsmarknad, säger Henrik Petersson.

Han får medhåll av Christer Falk, pressansvarig vid länsarbetsnämnden i Västra Götalands län.– Det är ett sådant sug på arbetsmarknaden att håller man sig framme så behöver det inte vara kört än, säger Christer Falk.Till och med väldigt eftertraktade sommarjobb går fortfarande att hitta för den som håller koll. Ett sommarjobb på stiftelsen Skansen i Stockholm är hett byte för sommarlovslediga skolungdomar. Årets platser är redan tillsatta. Men enligt Christina Hamnqvist, pressansvarig vid Skansen, kan det uppstå vakanser – även om det är sällsynt.– I så fall hittar man de jobben på vår hemsida, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro